IP-CAMERABEWAKING GIGAMEDIA


Een aanbod camera’s voor (kleine) tertiaire projecten

Gigamedia, gespecialiseerd in de uitrusting van slimme gebouwen, biedt een aanbod in IP-camerabewaking aan, bedoeld voor beveiligingsprojecten in de tertiaire sector.

Dit gamma, met een bewust beperkt aanbod camera’s, is toegankelijk door de eenvoudige configuratie en het intuïtief gebruik. De cameramodellen en de montageaccessoires kunnen voor een groot aantal projecten worden ingezet.

De camera’s hebben resoluties die variëren van 2 tot 8 miljoen individuele pixels, afhankelijk van het model. Om aan de implementatiebeperkingen te kunnen voldoen vind je dome-, speeddome-, bullet- en zelfs fisheyecamera’s terug. De camera’s van Gigamedia bieden dag en nacht een uitzonderlijke beeldkwaliteit, ongeacht de omgeving waarin ze geplaatst werden (WDR 120db beheer, nieuwste generatie infrarood, …). Alle camera’s zijn gecoat met een metalen behuizing die bestand is tegen weersomstandigheden en efficiënter warmte kunnen afvoeren. Alle modellen kunnen zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd (IP66).

Op alle modellen wordt POE-voeding ondersteund. Hierdoor kan de camera met enkel een CAT6 als Cat6A-kabel over een afstand van 90 meter van stroom worden voorzien. Sommige camera’s hebben een SD-kaart voor het lokaal opnemen van waarschuwingen. Andere modellen zijn uitgerust met een audio-ingang en een uitgang voor het aansluiten van een microfoon en externe luidsprekers, evenals een alarmingang en een uitgang voor het ophalen van informatie van een sensor en geluid of visuele alarmactivering. Er zijn ook slimme functies beschikbaar, zoals lijnoverschrijding, perimeterdetectie, mensentelling en detectie van verloren voorwerpen, waardoor proactieve bewaking van de site mogelijk is.

Digitale recorders hebben POE-poorten die de camera’s rechtstreeks van stroom kunnen voorzien. De instellingen en functies van de camera’s worden aangepast via de recorder. Er zijn modellen variërend van 4 tot 32 camera’s. Hiermee kan je de camera’s centraliseren om de opnames live of op verplaatsing te bekijken.

De VMS-supervisiesoftware wordt gratis bij de recorders geleverd. Deze software maakt, zoals de naam al doet vermoeden, supervisie en beheer van recorders vanaf een PC mogelijk. Het biedt gecentraliseerde feedback van alle informatie, waarschuwingen en analyserapporten van de loggers.

Gigamedia biedt geschikte starterskits aan voor een eerste kennismaking met het gamma met producten voor een kleine installatie, de GGMKITIP24C5MP kit. Deze bestaan uit camera’s en een recorder met harde schijf. Het is mogelijk om andere camera’s uit het assortiment toe te voegen. Automatische configuraties van camera’s en recorders worden mogelijk gemaakt door talrijke functies die in de producten ingebouwd zijn. Het instellen van een externe toegang gebeurt in enkele klikken. De smartphone applicatie, GGM VIEW, bied je, waar je ook bent, een visualisatie aan via de smartphone. De applicatie is beschikbaar op de Appstore en de Playstore.

Jens Neukermans Business Developer Gigamedia Vlaanderen jens.neukermans@rexel.be +32 471 80 70 26

Deel dit artikel