SMARTLINK VAN SCHNEIDER

Volledig geconnecteerde LSVK in ziekenhuis EpiCURA in Ath

Een paar maand geleden schreef ziekenhuis EpiCURA in Ath een aanbesteding uit voor een laagspanningsverdeelkast (LSVK). Het bedrijf Mignone SA uit Manage deed een beroep op het Prisma Center in Jumet om te reageren. Samen konden we ons onderscheiden met de oplossing Smartlink van Schneider, een volledig geconnecteerde laagspanningsverdeelkast.

De uitdaging


De 6 Prisma centra van Rexel staan bekend om hun onderzoek naar verdeelkasten. Logisch dus dat Mignone SA voor deze offerte te rade ging bij Angelo Oliva, Energy Distribution Specialist in Jumet. “Voor een ziekenhuis is zo’n verdeelkast onmisbaar. Zonder stroom vallen, betekent dat ook de zorg voor patiënten stilvalt”, legt Oliva uit. “Het was dus noodzakelijk om problemen zo snel mogelijk te kunnen opsporen en identificeren. Daarom kozen we voor een volledig geconnecteerde verdeelkast met de Smartlink oplossing van Schneider.”

De oplossing


“In het geval van EpiCURA dekt de oplossing tussen 90 en 95% van de LSVK-circuits, plus de aansluiting naar andere verdeelkasten. De gebruiker kan op afstand de goede werking van de installatie volgen en alles zien wat er gebeurt. Zodra zich een stroomonderbreking, een temperatuurprobleem of een storing voordoet, krijgt hij een melding. In de toekomst zullen we ook voorstellen om een historiekmodule te installeren, waarmee het ziekenhuis gebeurtenissen uit het verleden kan raadplegen.”


“Naast het alarmsysteem en het gemak van de afstandsbediening is het ook mogelijk om het verbruik circuit per circuit te bekijken op elk moment”, voegt Angelo Oliva eraan toe. “Dat kan heel interessant zijn om energie te besparen.”

“De samenwerking met het Prisma Center van Jumet verliep uitstekend.
We hebben echt een vertrouwensrelatie opgebouwd.”

Angelo Caprariello - Mignone SA

De samenwerking


“De offerte werd opgesteld op basis van het onderzoek van ons Prisma Center in Jumet”, vertelt Oliva. “We hebben zo goed mogelijk op de vraag proberen in te spelen, rekening houdend met de beperkingen (bv. aantal circuits, afmetingen van het verdeelbord). Daarna heb ik de verbindingen in de kast uitgewerkt. In dit geval hebben we de hulp van Schneider kunnen inroepen voor de programmatie – die vond plaats op 4 september.” Mignone stond in voor de montage, de plaatsing en het testen van de LSVK. “Rexel neemt de eerste maanden eventuele problemen met de herprogrammering van de circuits voor zijn rekening. Maar als een verdeelkast de eerste weken werkt, gebeurt het zelden dat er later nog bugs opduiken.”

Deel dit artikel