Siemens Building Technologies versterkt zijn aanbod

Slimme gebouwen zijn in trek bij werkgevers. Volgens Siemens worden ze weldra de norm, want ze voldoen aan steeds strengere eisen op het vlak van productiviteit, flexibiliteit, veiligheid, transparantie en duurzaamheid. Tijd om deze trend van dichterbij te bekijken.

Big data en IoT ontketenen een revolutie in alle sectoren, ook die van de bouw

Weldra de norm?

Slimme gebouwen zetten volop in op nieuwe technologie om een optimale werkplek te creëren. En intelligentie betekent niet zomaar een digitale connectie. Bij Siemens Building Technologies draait alles rond drie functies:


  • klimaatregeling, verwarming en ventilatie voor een perfecte beheersing van de energiefactuur
  • branddetectie voor maximale brandveiligheid
  • toegangscontrole, videobewaking en inbraakdetectie als beveiliging


De leverancier analyseert vervolgens de gegevens van de verschillende systemen. Het doel: maximaal comfort bieden aan de werknemers en tegelijk kosten en uitstoot verlagen.

De verwachtingen van een generatie

Tegen 2025 zal 75% van de actieve bevolking geboren zijn tussen 1980 en 2000. Het is de eerste generatie die opgegroeid is met digitale technologie. Ze heeft dus hoge verwachtingen over de digitalisering op het werk. Om in te spelen op die evolutie heeft Siemens Building Technologies onlangs Enlighted, Comfy en J2 Innovations overgenomen, drie grote spelers op het gebied van intelligente gebouwen. Zo zet het bedrijf zijn concept van “perfect places to work” in de kijker en spelen ze in op de komst van een nieuwe generatie op de arbeidsmarkt.

Deel dit artikel