Lightlab en LEDVANCE voor optimaal lichtcomfort

In juni 2019 opende woonzorgcentrum Silva de deuren. Het nieuwe gebouw aan de rand van Sint-Niklaas is een project van de vzw Samen Ouder. Die deed een beroep op de expertise van Lightlab om de bewoners het beste lichtcomfort te kunnen bieden.

De vraag van de klant


Residentie Silva biedt naast een woonzorgcentrum ook assistentiewoningen. Comfort was voor de bewoners dus erg belangrijk. Aangezien verlichting daarbij een belangrijke rol speelt, besteedde de vzw Samen Ouder veel aandacht aan de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes zoals gangen, sanitaire ruimtes en leefruimtes. Voor de concrete uitwerking riep installatiebedrijf Elektro Kamiel Smet de hulp in van Lightlab.

“Ons doel: de bewoners net iets meer bieden”

De oplossing


Om een harmonieus geheel te verkrijgen, werd gekozen voor een uniforme verlichtingsstijl in de gemeenschappelijke ruimtes. Na overleg tussen Lightlab, Samen Ouder en de elektrisch installateur viel de keuze op de verlichtingsoplossingen van LEDVANCE. De goede prijs/kwaliteit-verhouding van hun ledlampen gaf daarbij de doorslag.

De lichtplannen werden opgesteld samen met LEDVANCE. Tal van aanpassingen leidden uiteindelijk tot een optimaal resultaat.

De resultaten in detail

Downlight Slim en Downlight Alu

In de gangen en de sanitaire ruimtes zorgt Downlight voor een energiebesparing van 60% vergeleken met de traditionele technologieën.

Surface Circular en Panel LED 600

Surface Circular plafondlampen en LED Panel armaturen van 600 x 600 mm met een hoge beschermingsgraad van IP54 verlichten de keuken en de leefruimten.

LEDVANCE Panel

Met hun antiverblindingslamellen zorgen de LEDVANCE Panel armaturen voor efficiënte verlichting in de kantoren. Ze verbruiken 50% minder energie dan de traditionele technologieën. Ze werden gekozen voor hun homogene lichtverdeling, hun grote flexibiliteit en hun eenvoudige en snelle installatie.

Damp Proof

De waterdichte Damp Proof armaturen bleken de ideale oplossing voor opslagfaciliteiten en stoffige ruimtes dankzij hun hoge beschermingsgraad van IP65.

Deel dit artikel