LIGHTLAB IN DE SPOTLIGHT


Onze specialisten ontwikkelen een lichtconcept op maat van uw project

Een verlichtingsproject op de agenda staan, maar het ontbreekt u aan tijd en u wil graag bijkomende hulp en advies? Als professional kunt u gebruik maken van de diensten van Lightlab. We houden u niet enkel op de hoogte van de laatste nieuwigheden op het vlak van armaturen en lampen en de verkoop ervan, maar begeleiden u graag doorheen het volledige project, waardoor u uw tijd zo optimaal mogelijk kunt benutten.

Lightlab is de naam waarmee Rexel zich, naast de groothandel, op de markt profileert voor de uitwerking van een totaalconcept in verlichting. Naast de verkoop van technische en decoratieve verlichting via de 38 Rexel filialen in België, bieden zij u nog veel meer. Hun 59 specialisten zijn een echte krak in hun vak en weten met hun uitgebreide technische en creatieve skills alle ruimtes optimaal te verlichten. Zij staan mee aan de basis van uw project en ontvangen de installateur en de eindklant graag in één van de Lightlab concepts voor het bespreken en opstellen van de lichtstudie. Hiervan ontvangt u een 3D visualisatie en bij grotere projecten wordt een studie in Dialux of Relux voorzien. Gezien Lightlab niet merkgebonden is kunnen zij een zeer uitgebreid gamma aan technische, architecturale en decoratieve verlichting voorstellen, geheel volgens smaak en budget. Zij analyseren wat u kunt besparen met energiezuinige verlichting. Eventuele lichtsturing met KNX, DALI, … kan eveneens in de lichtstudie voorzien worden.

LIGHTLAB TROEVEN

  • Lightlab is niet merkgebonden. Wij kunnen een zeer uitgebreid gamma aan technische, architecturale en decoratieve verlichting in uw project integreren, geheel volgens smaak en budget.
  • Lightlab staat steeds dichtbij de klanten met 38 Rexel filialen verspreid over België.
  • Onze 59 Lightlab specialisten zijn een echte krak in hun vak. Zij worden continu opgeleid en zijn op de hoogte van de laatste technieken en producten.
  • Lightlab beschikt over 13 Lightlab concepts, van waaruit we u nog gerichter van dienst kunnen zijn.
  • Lightlab beschikt over meer dan 10.000 referenties in verlichting op voorraad en heeft daarnaast tal van logistieke mogelijkheden (night & day afhaalpunten, leveringen op de werf...)

De 13 Lightlab concepts zijn mini showrooms die zijn ondergebracht in de grootste Rexel filialen, verspreid over België. Ze tonen niet alleen een selectie van verschillende verlichtingsarmaturen en tal van demotoestellen ter inspiratie, maar zijn tevens ook de locatie waar u kunt langskomen voor het bespreken van uw lichtplan zonder verre verplaatsing, gezien de geografische verspreiding.

Lightlab is actief in de residentiële, industriële en tertiaire markt. De projecten zijn dus heel uiteenlopend, gaande van de verlichting van een woning, het uitlichten van een shop of een kantoorgebouw tot een complete relighting van een industriegebouw. De relighting van een bestaande ruimte vraagt een grondige voorafgaande studie en de nodige vakkennis. Afhankelijk van de aard en de complexiteit van het project werkt Lightlab met een verschillend stappenplan. De initiële vraag hierin is echter steeds dezelfde: “Hoe gaan we de bestaande verlichtingsinstallatie energiezuiniger maken met behoud of zelfs verbetering van de huidige functionaliteit?” Aan de hand van een lichtberekening en een grondige studie stellen de specialisten led-alternatieven en bijhorende automatisatie voor.

Ontdek onze verschillende Lightlab brochures

INSPIRATION POCKET Ontdek tal van decoratieve en architecturale verlichting. Een niet te missen document bij de start van uw verlichtingsproject.

LIGHTLAB POCKET Wat is Lightlab? Wat kunnen we voor u betekenen? Ontdek het in onze Lightlab pocket.

RELIGHTING POCKET Bundeling van nuttige, algemene informatie rond relighting, onze manier van werken, uitgewerkte projecten en courante projecten die op stock zijn.

RUNNERS POCKET Selectie van courante toonbankproducten die in meer dan 20 Rexel filialen op stock liggen.

Via de website vindt u tal van referentieprojecten terug. Lightlab tracht u op die manier ook op de hoogte te houden van de laatste snufjes en trends. Daarnaast organiseren zij tal van events en opleidingen met hun fabrikanten in uw regio. Lightlab is uitgegroeid tot een onmisbare schakel tussen fabrikanten, architecten, installateurs en bouwheren op het gebied van verlichting.

Deel dit artikel