BOEK: “LICHT VERNIEUWEN NAAR LED. WAT MOET JE WETEN?”


Eerste hulp bij het maken van de juiste keuze op het gebied retrofit

Na de gloeilamp worden er ook andere lichtbronnen verboden in Europa vanwege hun te lage energie-efficiëntie, te grote milieu-impact en verouderde lamptechnologie. Renoveren, ofwel retrofit, lijkt dé oplossing. Om milieubewuste vernieuwers te helpen bij de keuzes op het gebied van retrofit, verschijnt midden maart het boek “Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten?”, een eerste gezamenlijke publicatie van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV), het Belgisch Instituut voor Verlichtingskunde (IBE-BIV) en Groen Licht Vlaanderen (GLV).

Bron : VZW GROEN LICHT VLAANDEREN

Waarde : 19,95 €

Kwaliteit van licht “Snelle ledjongens en -meisjes betoveren opdrachtgevers met mooie terugverdienplaatjes op de energierekening, maar ze hebben vaak onvoldoende kennis van de kwaliteit van licht en van de negatieve invloed van slechte verlichting op gezondheid, welzijn en duurzaamheid”, zegt John de Joode, voorzitter NSVV. Kennis van licht “Bij het renoveren van een armatuur is kennis van licht onmisbaar”, zegt ook Jan van Riel van BIV. “Als ik vertel dat het 18°C is in mijn kantoor, kan iedereen daar een voorstelling van maken. Als ik zeg dat mijn kantoor 500 lux heeft, dan is het voor de meeste mensen een stuk lastiger voor te stellen. Licht heeft uitleg nodig, ook bij een renovatie.” Uitleg over licht Het boek wordt uitgegeven in het Nederlands en het Frans en omschrijft helder alle aspecten die bij retrofit van belang zijn. “Het gaat specifiek in op de implicaties van retrofit met een heldere omschrijving van de condities”, zegt Catherine Lootens van Groen Licht Vlaanderen.

Van start met retrofit ? Naast de praktische tips die u verwerft in het boek, staat Rexel u graag bij met het nodige technisch advies bij de aanpak van uw retrofit project. We bekijken het project in detail en bespreken samen de noden en mogelijkheden. Voor installaties met een gekend vast regime (vast aantal branduren per dag) kunnen we eveneens een TCO-berekening opmaken om de efficiëntie en terugverdientijd aan te tonen.

Kans maken op een gratis exemplaar van dit boek? IK DOE MEE!

Deel dit artikel