Opleiding vanop afstand voor onze IAD-experts

Hoe kunnen onze commerciële medewerkers hun kennis blijven verfijnen als gezondheidsmaatregelen ons dwingen om afstand te nemen? “Met mini-webinars”, zegt Dimitry Matthijs, Sales Manager Industry en het gezicht van de tutorials. “In de afgelopen maanden zijn meer dan 30 vertegenwoordigers op afstand getraind om de vragen van onze klanten op het terrein nog effectiever te kunnen oplossen.”

Industrial Automation Distributor Nooit eerder konden industriële ondernemingen zo veel automatiseren als nu. Bij Rexel bieden we toekomstgerichte oplossingen die de business van onze industriële klanten een ware boost geven, dankzij een slimme kruisbestuiving met Schneider Electric. We investeerden fors in die opleidingen en we worden erkend als Industrial Automation Distributor (IAD) door Schneider in België.

Wim Jehaes (Schneider Electric) en Dimitry Matthijs (Rexel)

Vanwaar het idee voor de mini-webinars? Dimitry Matthijs: “Door het coronavirus is het moeilijker om regelmatig fysiek contact te hebben, en te houden, met onze vertegenwoordigers. We wilden dus een oplossing vinden met respect voor de gezondheidsvoorschriften. Dat bracht ons op het idee om mini-webinars te maken om de juiste info bij de juiste personen te krijgen, op een virtuele manier maar met een persoonlijke touch. Een originele manier van werken die onze medewerkers in staat stelt om hun kennis te perfectioneren – zelfs in deze uitzonderlijke tijden.”

Waarom geen volwaardige webinars? Dimitry Matthijs: “De ervaring leert dat klassieke webinars vaak te lang duren: niet evident voor klanten met een overvolle agenda om zo’n sessie volledig uit te zitten. We behandelen dus slechts één topic per video, zodat de informatie beheersbaar blijft. Neem nu inductieve sensoren: hoe werken ze, en wat is de toegevoegde waarde ervan? Die vraag resulteerde in een mini-webinar, vlot gebracht in vraag en antwoord, die de kennis ter zake in een paar minuten tijd opfrist. Samen met een Schneider-expert leggen we het allemaal haarfijn uit.”

“Onze mini-webinars zijn een ideale manier om de juiste boodschap bij de juiste klant te krijgen.”
Dimitry Matthijs, Sales Manager Industry Rexel

Hoeveel mini-webinars komen er precies? Dimitry Matthijs: “We streven alvast naar een zevental video’s in de volgende twaalf maanden. Voor onze vertegenwoordigers zijn de mini-webinars een mooie manier om zich voor te bereiden op hun bezoek aan de klanten. Ze kunnen hen dus direct een zeer concrete oplossing op het gebied van automatisatie presenteren. Het is ook een aanpak die de jongeren meer aanspreekt. Zij houden van beknopte informatie, die ze kunnen raadplegen waar en wanneer ze maar willen op hun smartphone of tablet. Met de mini-webinars bereiden we ons dus voor op de wereld van morgen.”

Een mooie manier voor jullie IAD-experts om hun kennis te delen… Dimitry Matthijs: “Absoluut. We beschikken over een echt team van experts die gecertifieerd zijn als Industrial Automation Distributor (IAD) door Schneider in België. Omdat onze experts het erg druk hebben met hun projecten, ligt de kracht van de mini-webinars in het feit dat we hen kunnen voorzien met gericht advies, waar en wanneer onze vertegenwoordigers dat willen.”

Geeft u eens een voorbeeld van een recent IAD-project? Dimitry Matthijs: “Onze IAD-experten zijn al langs geweest in pretparken als Plopsaland en Bellewaerde om de veiligheid van vooral de grotere attracties verder te optimaliseren. Die komen vaak uit het buitenland en worden als één geheel geleverd. Na een aantal jaar dringt de vervanging van een aantal componenten zich op, en dat is waar wij een meerwaarde kunnen bieden. Ook bij andere klanten, zoals Westvlees, Zoutman Industries en Laco Machinery, hebben onze IAD-experts een oplossing voorgesteld uit het gamma van Schneider.”

Deel dit artikel