nVent ERIFLEX, voor een optimaal design van elektrische systemen

Christophe Deweerdt, Sales Engineer bij nVent

Het nVent ERIFLEX-assortiment bestaat uit oplossingen die zorgen voor een optimaal design van elektrische systemen. Met de flexibele geleiders en dito verdeelblokken bespaar je niet alleen ruimte, gewicht, tijd, maar ook geld. Ze zijn klaar voor gebruik, wat de installatie ervan (kosten)efficiënter maakt. De Advanced Technology-reeks van nVent ERIFLEX blinkt bovendien uit in veiligheid en betrouwbaarheid. De producten vinden dan ook hun weg naar een hele reeks toepassingen.

Het betere alternatief voor kabel Om het even concreet te maken: gewone elektriciteitskabels zijn de grootste concurrent van nVent ERIFLEX. “Om de simpele reden dat kabels er eerst waren”, lacht Christophe Deweerdt, Sales Engineer bij nVent. “Ons alternatief? Flexibele geleiders zoals de Flexibar en de IBSB, die een platte vorm hebben en uit één stuk bestaan. De IBSB garandeert steevast een veiliger verbinding en minder risico op opwarming. De IBSB Advanced bijvoorbeeld zijn kant-en-klaar voor gebruik: gestript aan de uiteinden, er zitten ogen in, ze zijn geïsoleerd, … Dat is de grote kracht van nVent ERIFLEX.” Het volledige gamma bestaat uiteraard uit honderden producten: verdeelblokken, verdeelsets, aardingsrails, noem maar op. Hier leggen we de focus op de Advanced Technology-reeks van nVent ERIFLEX.

Enkele troeven van nVent ERIFLEX

Klik op de hotspots voor meer informatie.

Zonnepanelen en datacenters De verschillende toepassingen van het nVent ERIFLEX-gamma zijn legio. Wel gaat het in alle gevallen om industriële laagspanningsinstallaties. (Mobiele) datacenters bijvoorbeeld schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Het gaat om grote opslagruimtes waar verschillende units op een intelligente én veilige manier aan elkaar moeten worden gekoppeld. “Het verhaal van nVent ERIFLEX is eigenlijk niet meer dan dat”, aldus Christophe Deweerdt. “Uiteraard gaat het niet alleen om datacenters. Onze producten vind je overal waar robuuste stroomverbindingen nodig zijn: in windmolens, treintoestellen, fotovoltaïsche installaties, energiecentrales, besturingskasten van machines, noem maar op.” Wie het nVent ERIFLEX-gamma gebruikt? Machinebouwers, paneelbouwers, fabrikanten van behuizingen en integratoren, enzovoort.

“Onze producten bestaan uit één stuk en zijn kant-en-klaar voor gebruik. Dat is de grote kracht van nVent ERIFLEX.”
Christophe Deweerdt (nVent)

nVent organiseert op regelmatige basis webinars over het nVent ERIFLEX-gamma.

Meer weten?

Deel dit artikel