Veel kabels, één oplossing?

Met nVent CADDY kom je overal

Hans Buyst, Channel Account Manager bij nVent

In een steeds meer verbonden wereld neemt het aantal kabels dat veilig moet worden geïnstalleerd en ondersteund snel toe. Projectingenieurs en aannemers die verantwoordelijk zijn voor de installatie van elektrische installaties en/of van datacomsystemen willen die klus niet alleen goed, maar ook snel klaren. Of het nu gaat om een grote bundel datakabels of om één enkele stroomkabel, het assortiment nVent CADDY kan aan vrijwel elke montage-eis voldoen.

Simpel maar geniaal Ook voor brandbeveiliging, paraseismische toepassingen, verwarming, ventilatie en koeltechniek (HVAC) biedt nVent CADDY een oplossing. Simpel maar geniaal, zo zou je het nVent CADDY-assortiment van nVent kunnen samenvatten. De innovatieve bevestigings- en ondersteuningsproducten bieden de perfecte oplossing voor duizenden toepassingen. Het verschil met de klassieke methode om kabels proper én veilig langs muren of plafonds te leiden? “Als je een nVent CADDY-product gebruikt, hoef je bijna nergens in te boren of powertools te gebruiken”, zegt Hans Buyst, Channel Account Manager bij nVent.

“Onze pluggen en andere bevestigingsmiddelen kan je immers heel eenvoudig vastmaken aan allerlei draagstructuren. Daarmee bespaar je erg veel tijd, zeker in geval van nood. Ook de architect zal blij zijn als er niet geboord wordt. Niet alleen voor het uitzicht van zijn project, maar ook omdat hij allerhande krachtberekeningen uitvoerde – rekening houdend met de vereiste normen.”

Mooie nVentiCaddy-toepassingen

Klik op de hotspots voor meer info.

Minder kosten De troeven dus van nVent CADDY? Het gemak van de installatie en de tijdswinst. “Zeker in de huidige context is dat erg interessant”, vindt Hans Buyst. “Er is namelijk een nijpend tekort aan arbeidskrachten, en al zeker aan goed geschoolde arbeidskrachten. Het nVent CADDY-gamma werd zo geconcipieerd dat ook schoolverlaters ermee aan de slag kunnen, en dus voluit kunnen worden ingeschakeld op de werf.” De nVent CADDY-oplossingen voor elektrotechnische- en datacomtoepassingen verlagen ook de totale installatiekosten, dankzij kabeltrajecten die arbeidsintensieve methoden zoals kabelgootinstallaties of trapezeondersteuningen aanvullen of vervangen.

One-stop-shop nVent CADDY biedt een compleet systeem waarmee aannemers in één keer al hun benodigde bevestigingssystemen kunnen aanschaffen: van montage-elementen voor schakelkasten, over ophangsystemen voor kabelgoten, draagsystemen voor vertakkingslijnen, tot draagsystemen voor kabels op platte daken. Het resultaat: aannemers kunnen zich meer richten op het halen van projectdeadlines en minder op het verkrijgen van de juiste onderdelen. “nVent CADDY is een one-stop-shop”, vat Hans Buyst samen. “Bovendien is ons assortiment universeel, en niet gebonden aan één enkel merk. Je kunt ons gamma dus altijd implementeren.”

“Ons assortiment is universeel, en niet gebonden aan één enkel merk. Je kunt het dus overal implementeren.”
Hans Buyst (nVent)

Assisteren Rexel zorgt ervoor dat alle nodige nVent CADDY-materialen voor een bepaald project op tijd beschikbaar zijn, nVent stelt daar een gedegen productkennis tegenover. Beide bedrijven zijn al decennialang trouwe partners. Hans Buyst verwijst naar een concreet project dat de goeie samenwerking perfect illustreert: de opbouw van een elektrisch systeem in de kelder van een nieuw woonzorgcentrum. “Via Rexel werden wij erbij geroepen, ter plaatse op de werf, omdat de technische ruimte waar de installatie moest komen erg compact bleek. Een oplossing lag niet meteen voor de hand. We zijn uiteindelijk op de proppen gekomen met onze nieuwste universele kabeldraagsystemen, die mooi konden worden ingepast in de beschikbare ruimte.”

Inspireren Rexel hoopt met nVent CADDY klanten te blijven inspireren. Verhalen die tot de verbeelding spreken, zijn er in elk geval. Hans Buyst geeft het voorbeeld van de kathedraal van Antwerpen, die in 2018 werd voorzien van nieuwe ledarmaturen – voor een betere en vooral sfeervolle verlichting. “Daar hebben we alweer in samenspraak met Rexel een bijdrage kunnen leveren met de Pyramid-montagesokkels. Die werden op de kathedraal gemonteerd, als draagstructuur voor de ledverlichting. Niet evident als project, want de kathedraal is een beschermd monument. En daar komt een waaier aan voorschriften en veiligheidsmaatregelen aan te pas. Maar ik ben er toch bijzonder fier op!” (lacht)

Deel dit artikel